Tervetuloa discoon!
DISCO K-50® – biletyspaikka meille viisikymmentä täyttäneille.
Tanssilattialle johdattelee menevä sekoitus vanhempaa ja uudempaa kansainvälistä discomusiikkia.

 

Mistä kaikki alkoi


Elettiin 2000-luvun puoliväliä, kun Lilu Nissinen-Turja pohti aamuyön tunteina bilettämästä tultuaan, että miksei tanssipaikoissa voi olla tolkulliset aukioloajat. Ja miksi tanssiklubit ovat pääsääntöisesti suunnattu nuoremmille. Niinpä hän päätti tehdä asialle jotain ja ideoi sekä perusti vuonna 2006 yli viisikymppisille DISCO K-50 biletapahtuman, joka alkaisi sopivaan aikaan illalla ja päättyisi puolen yön jälkeen.

Discon perusperiaatteisiin kuului aina helppous. Tanssia voi porukalla tai yksinkin., eikä siis tarvitse odottaa, että joku hakee tanssimaan. Jokainen saa ja osaa tanssia discoa omalla tyylillään.

Musiikki on aina ollut monipuolista nostalgiasta nykypäivän hitteihin. Kyseessä ei siis ole koskaan ollut pelkkä retrodisco. DJ Håkki tuuttasi tanssiväelle menevää musaa ja Light DJ Mosse loi diskotunnelmaa valo- ja savuefekteillä.

Kun tapahtuma kasvoi vuosien saatossa, siirryttiin isompiin tiloihin. Niinpä tapahtuma on järjestetty G18:ssa, Kappelin kellarissa, Königin yläkerrassa ja Wanhalla Ylioppilastalolla. Vuonna 2022 siirryttiin Ravintola Pörssiin.


Vuoteen 2022 DISCO K-50® lähti uusin voimin.

Vuoden 2022 alusta Lilu siirsi DISCO K-50®:n vetovastuun Tiina ja Pasi Käyhkölle, jotka ovat ahkerasti käyneet K50-diskossa heti vaaditun iän täytettyään. DISCO K-50®:n juju säilyy, discoilijoita tanssittaa kansainvälinen hittimusiikki eri vuosikymmeniltä 70-luvulta tähän päivään.

Tiina & Pasi tapasivat toisensa aikoinaan 80-luvulla discossa, Bottan yläkerrassa. "Hurmaannuimme toisiimme ja tanssimme yhdessä sinä iltana kolme tuntia putkeen. Siitä asti olemme pitäneet yhtä. Lilu tuli jo 80-luvulla meille tutuksi yhteisten työkuvioiden merkeissä", he kertovat.

Lilu ei katoa discosta minnekään, vaan jatkaa nyt järjestelyistä vapaana tanssi- ja seurustelupuolella K-50 -kunniajäsenenä numero 1.

>> DISCO K-50® kiteytettynä.
Katso linkkien takaa mitä DISCO K-50® -ta­pah­tu­mas­ta on ollut esille eri medioissa:

2023 MTV3:lla Kympin uutisissa

2021 artikkeli Moreenimedia

2019 Itävallan TV-uutiset

2017 YLE Efter Nio -ohjelma, Lilun haastattelu

2016 Seura-lehti


Ku­va­gal­le­ria

Katso kuvia discoilloista!